Pıhtı Atması Sonrası Rehabilitasyon

Pıhtı atması sonrası rehabilitasyonun amacı, hastanın damarlarının yeniden güçlenmesini ve normal dolaşım fonksiyonunu geri kazanmasını sağlamaktır.

Nörolojik rehabilitasyon İstanbul yatılı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi
Pıhtı atması sonrası rehabilitasyon, İstanbul Yatılı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Beyne pıhtı atması
Hakkındaki Videoyu Oynat Beyne Pıhtı Atması Sonucu Rehabilitasyon
Geriatrik rehabilitasyon istanbul fizik tedavi

Pıhtı Atması Nedir?

Pıhtı atması, bir damarda oluşan kan pıhtısının (trombüs) kan akışını tıkaması sonucunda meydana gelir. Bu durum ciddi sonuçlara yol açabilir, çünkü pıhtı, kan akışını engelleyerek oksijen ve besin maddelerinin hücrelere ulaşmasını zorlaştırabilir.

Pıhtı Atması Sonrası Rehabilitasyon

İlaç Tedavisi

Pıhtı oluşumunu önlemek için antikoagülan (kan sulandırıcı) ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçlar, yeni pıhtıların oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Fizik tedavi

Fizik tedavi, hastaların kas gücünü, esnekliğini ve hareketliliğini arttırmaya yardımcı olur. Bu terapi, uzman fizyoterapistler tarafından özel olarak tasarlanan egzersiz programları ile yapılmaktadır. Bu programlar, kan dolaşımını artırır, kasların güçlenerek hastanın daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olur ve aynı zamanda hareket kısıtlamalarını azaltır.

Beyne Pıhtı Atması Sonrası Rehabilitasyon

Kompresyon tedavisi

Dışarıdan basınç uygulanarak bacak/kol şişlikleri azaltılır, kan akışı artar ve pıhtı oluşumu önlenebilir.

Diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri

Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, pıhtı riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Bu, dengeli bir beslenme planı, düzenli egzersiz yapma, sigara ve alkol tüketiminden kaçınma gibi faktörleri içerir.